Hozzávalók:
- 0.5 kg zöldbab
- 2 közepes fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 deci tejföl
- 1 tk ecet
- 1 teáskanál piros arany
- só
- 2 teáskanál fűszerpaprika
- 2 ek olaj
- 2 evőkanál liszt
Ahogy én csinálom:
A zöldbabot kb. 2,5 l vízben felteszem főni, beleteszem az egészben hagyott vöröshagymát, a préselt fokhagymát, sóval, pirosarannyal, esetleg ételízesítővel fűszerezem.
- Amikor a zöldbab megpuhult, kiveszem a vöröshagymát és berántom a levest. (Rántás készítése: egy kisebb hagymát megdinsztelek 2-3 ek. olajon, majd kb. 1,5 ek lisztet hozzáadva elkészítem a rántást, a tűzről levéve belekeverem a pirospaprikát, és felengedem hideg vízzel.)
- A levesbe keverem a tejfölt, hozzáadom az ecetet, felforralom, tálalom, kész..
Bár nagyon jól sikerült elsőre, Dzs szerint legközelebb tegyek bele tésztát és krumplit, répát is. Akkor meg már kolbászt is muszáj lesz, azt az én kedvemért.