Újságból néztem a receptet, és azóta többször készítettem már, mert nagyon egyszerű, finom és laktató, és nem igazán lehet elrontani sem.
Kell hozzá (2 személyre):
4 db paradicsom, 250 g mini mozzarella, 1 nagy lila hagyma, 1 dl víz, 1,5 dl paradicsompüré, 2 gerezd fokhagyma, bazsalikom, 1,5 kiskanál cukor, só, bors
Ahogy én csinálom:
A lilahagymát nyolcadolom, majd kevés olivaolajon kis ideig párolom. A paradicsomot forró vízbe teszem, majd mikor megrepedezett a héja, meghámozom. Elfelezem, felkockázom (a magos részeit kikanalazgatom). A hagymához adom a paradicsompürét, a felaprított fokhagymát, bazsalikomot, cukrozom, sózom, borsozom. A kimagozott-szeletelt paradicsomot kevés vízzel összeturmixolom, majd a tűzön rotyogó masszát is hozzádobom, és újra összeturmixolom. Az egészet visszateszem egy edénybe, és még kb. 10 percig nagy lángon főzöm, hogy összeérjenek az ízeim. Kis mozzarellagolyókkal, és még bazsalikommal megszórva tálalom.
Dzsipó tetszésindex:
Szerintem: 5
DIÉTA FAKTOR: teljes lelki nyugalommal ehető diéta során is.