HTML

Cucina della Giraffa

Lelkes szárnypróbálgatások Gasztronómiában, avagy: meg tudom enni, amit főztem? :-)

Címkék

Zsiráf Images

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Friss topikok

Linkblog

2014.09.27. 21:39 giraffa

Tejfölös-kolbászos lepény

Hozzávalók 4 személyre:

30 dkg leveles tészta (kész, előhűtött vagy fagyasztott)

3 dl tejföl

20 dkg félkemény sajt

15 dkg száraz kolbász

só, bors, őrölt pirospaprika

kolbászlepény.jpg

A sótőt melegítsük elő 200 fokra. A sajtot reszeljük le, a kolbászt karikázzuk fel, mindkettőt keverjük el a tejföllel. Sóval, frissen őrölt borssal, őrölt pirospaprikával fűszerezzük. Kenjük meg a kitekert leveles tésztát a tejfölös krémmel. 20 perc alatt süssük készre. 

Note: nekem túl erőteljes ez az ízbomba, a sajtos-tejfölös krém eleve nagyon ízes, a tészta önmagában is kissé zsíros, és ehhez még a finom gyulai kolbász erőteljessége... sok az én ízlésemnek. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zsirafkonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr786737609

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása