HTML

Cucina della Giraffa

Lelkes szárnypróbálgatások Gasztronómiában, avagy: meg tudom enni, amit főztem? :-)

Címkék

Zsiráf Images

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Friss topikok

Linkblog

2014.05.23. 21:23 giraffa

Tejfölös zöldbableves

Címkék: leves

Hozzávalók:

  • 0.5 kg zöldbab
  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 deci tejföl
  • 1 tk ecet
  • 1 teáskanál piros arany
  • 2 teáskanál fűszerpaprika
  • 2 ek olaj
  • 2 evőkanál liszt

Ahogy én csinálom:

A zöldbabot kb. 2,5 l vízben felteszem főni, beleteszem az egészben hagyott vöröshagymát, a préselt fokhagymát, sóval, pirosarannyal, esetleg ételízesítővel fűszerezem.

  1. Amikor a zöldbab megpuhult, kiveszem a vöröshagymát és berántom a levest. (Rántás készítése: egy kisebb hagymát megdinsztelek 2-3 ek. olajon, majd kb. 1,5 ek lisztet hozzáadva elkészítem a rántást, a tűzről levéve belekeverem a pirospaprikát, és felengedem hideg vízzel.)
  2. A levesbe keverem a tejfölt, hozzáadom az ecetet, felforralom, tálalom, kész..

Bár nagyon jól sikerült elsőre, Dzs szerint legközelebb tegyek bele tésztát és krumplit, répát is. Akkor meg már kolbászt is muszáj lesz, azt az én kedvemért. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zsirafkonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr616200943

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása