HTML

Cucina della Giraffa

Lelkes szárnypróbálgatások Gasztronómiában, avagy: meg tudom enni, amit főztem? :-)

Címkék

Zsiráf Images

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Friss topikok

Linkblog

2009.01.29. 11:56 giraffa

Tonhalas penne

Címkék: tészta főétel

Többször csináltam már, általában nagy sikere volt, bár legutóbbi alkalommal elhibáztam azzal, hogy a tonhalkonzerv paradicsomos volt, amit további sűrített paradicsommal tetéztem, és a végeredmény furcsán fémes ízű, kesernyés valami lett. Úgyhogy részemről a paradicsomot száműztem a tonhal közeléből. Ezen kívül ha tutira akarunk menni, ne a legolcsóbb tonhalkonzervből csináljuk.

 Kell hozzá (4 személyre):
50 dkg penne , kis dobozos főzőtejszín
2 doboz tonhalfilé olívaolajban
10-15 magozott fekete olajbogyó
2 gerezd fokhagyma
5 dkg reszelt parmezán sajt
2 evőkanál olívaolaj
só, bors

Ahogy én csinálom:
A tésztát forrásban lévő, sós vízben megfőzöm. Közben a fekete olívabogyót vékonyan felszeletelem. A forró olívaolajon (vagy még jobb, ha a konzervből lecsorgatott olajon) megpárolom a zúzott fokhagymát. Hozzáadom a lecsöpögtetett tonhalfilét és szétnyomkodom. Fűszerezem sóval-borssal, közben folyton kevergetem, nehogy lekapjon. Ezután hozzáadom a tejszínt is, esetleg pár csepp citromlével. Belekeverem az olajbogyót és összemelegítem. A tésztát leszűröm, a serpenyőbe öntöm és jól összeforgatom a tejszínes-tonhalas szószommal. Nagy lángon, rázogatás mellett 1-2 percig pirítom, és lehet is tálalni, díszíteni szoktam még petrezselyemmel vagy bazsalikommal. Parmezánnal igazán olaszos, de a párom például nem szereti, úgyhogy neki mezei trappistát reszelek. 

Dzsipó tetszésindex:

Szerintem:                      4,5

DIÉTA FAKTOR:  a tészta az tészta marad...

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zsirafkonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr35910014

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása