Hozzávalók 4 személyre:
60 dkg csirkemáj
3-4 közepes vöröshagyma
2 ek. olivaolaj
10 dkg vaj
só, fehér bors, szerecsendió
50 dkg burgonya
3 kisebb alma
ELKÉSZÍTÉS
A májakat megmossuk, kivágjuk belőlük az ereket, ízlés szerint feldaraboljuk. A hagymát felkarikázzuk, majd az olivaolaj és 1 ek. vaj keverékén pirítani kezdjük. 5 perc után hozzáadjuk a májat, és további 5 perc alatt mindkét oldalán készre sütjük. Sózzuk, borsozzuk, majd találás előtt 5 percig pihentetjük. Közben a püréhez a burgonyát és az almát meghámozzuk, felkockázzuk. A burgonáyt sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, és egy edénybe tesszük, kissé megtörjük. Hozzákeverjük az almát, a maradék vajat, és összemelegítjük. Sóval, borssal, csipet szerecsendióval ízesítjük. Tálaláskor felforrósított mézen karamellizált almaszeletekkel díszíthetjük.