HTML

Cucina della Giraffa

Lelkes szárnypróbálgatások Gasztronómiában, avagy: meg tudom enni, amit főztem? :-)

Címkék

Zsiráf Images

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Friss topikok

Linkblog

2014.09.20. 21:27 giraffa

Sült csirkemáj almás burgonyapürével

Hozzávalók 4 személyre: 

60 dkg csirkemáj

3-4 közepes vöröshagyma

2 ek. olivaolaj

10 dkg vaj

só, fehér bors, szerecsendió

50 dkg burgonya

3 kisebb alma

sült máj.jpg

ELKÉSZÍTÉS

A májakat megmossuk, kivágjuk belőlük az ereket, ízlés szerint feldaraboljuk. A hagymát felkarikázzuk, majd az olivaolaj és 1 ek. vaj keverékén pirítani kezdjük. 5 perc után hozzáadjuk a májat, és további 5 perc alatt mindkét oldalán készre sütjük. Sózzuk, borsozzuk, majd találás előtt 5 percig pihentetjük. Közben a püréhez a burgonyát és az almát meghámozzuk, felkockázzuk. A burgonáyt sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, és egy edénybe tesszük, kissé megtörjük. Hozzákeverjük az almát, a maradék vajat, és összemelegítjük. Sóval, borssal, csipet szerecsendióval ízesítjük. Tálaláskor felforrósított mézen karamellizált almaszeletekkel díszíthetjük. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zsirafkonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr696714485

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása