hozzávalók / 4 adag
- 40 dkg lencse
- 35 dkg kolbász (1,5 szál)
- 0.5 db vöröshagyma
- 2 db babérlevél
- só ízlés szerint
- fűszerpaprika ízlés szerint
- 1 teáskanál ecet (ízlés szerint)
- 1 csipet cukor (ízlés szerint)
- 90 g tejföl (ízlés szerint)
elkészítés
- A lencsét alaposan átmossuk és hideg vízbeegy éjszakára beáztatjuk.
- Másnap annyi vízben tesszük fel főzni, ami éppen ellepi.
- Beletesszük a kolbászkarikákat és a babérleveleket is és fedő alatt puhára főzzük.
- Sózzuk, beleteszünk egy kevés cukrot és egy kanál ecetet is. Ha a lencse megpuhult, akkor készítünk egy hagymás-paprikás rántást és berántjuk a főzeléket.
- Forralunk rajta egyet, belekeverünk még egy fél doboz tejfölt és tálalhatjuk.