Hozzávalók 4 személyre:
1,5 kg sütőtök
50 dkg darált marhahús
5 ek. sűrített paradicsom
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
20 dkg kuszkusz/bulgur/kukoricadara
olívaolaj
1 tk. őrölt fahéj
1 tk. őrölt római kömény
1 ek. curry fűszerkeverék
só,bors
Olivaolajon dinszteljük meg az apróra kockázott vöröshagymát. Adjuk hozzá a darált húst, pirítsuk le, majd a fűszerekkel, a zúzott fokhagymával, sóval és borssal ízesítsük. Adjuk hozzá a paradicsompürét, 1 dl vizet. Lefedve főzzük puhára a húst 1 óra alatt (??). Lobogó sósvízben főzzük ki a kuszkust, szűrjük le, keverjük a raguhoz. A tököt vágjuk ketté, vájjuk ki a belsejét, töltsük meg a raguval. 230 fokos sütőben süssük 35-40 percet a töltött tököt. Vágott snidlinggel v petrezselyemmel szórva tálaljuk.