Ezt még nem csináltam meg, viszont magazinban talált nyálképzés-beindító receptről van szó, úgyhogy itt lesz to-be-cooked kategóriában :-)), és elvileg 30 perc alatt kész is van.
UPDATE: megcsináltam, és egészen finom lett, de valamiért mégsem lesz nagy kedvencünk belőle. Vajon a spenót miatt? :-)
Kell hozzá:
25 dkg baconszalonna, 40 dkg széles metélt (tagliatelle), 2 paradicsom, 1 ek. olivaolaj, fél deci fehérbor, 2 ek. tejföl, 8 dkg reszelt parmezán, 20 dkg spenót, só, bors
Ahogy én csinálom:
A tésztát sós vízben kifőzöm, a szalonnaszeleteket csíkokra vágom. A paradicsomot leforrázom, a héját lehúzom, magvakat kikaparom, húsukat kockákra vágom. A spenótot megmosom és megpucolom. A szalonnát egy serpenyőben megpirítom, hozzáadom az olivaolajat és a paradicsomot, majd kb. 3 percig együtt pirítom őket. Felöntöm bo
rral, belekeverem a tejfölt, a parmezánt és a spenótot, végül a tésztát, és az egészet jól összekeverem. Sóval-borssal ízesítem, tálalom.
Dzsipó tetszésindex: 4
Szerintem: 4
DIÉTA FAKTOR: baconszalonna, és tészta... Nem igazán diétás