HTML

Cucina della Giraffa

Lelkes szárnypróbálgatások Gasztronómiában, avagy: meg tudom enni, amit főztem? :-)

Címkék

Zsiráf Images

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Friss topikok

Linkblog

2009.02.07. 13:47 giraffa

Baconos széles metélt

Címkék: tészta főétel

 

Ezt még nem csináltam meg, viszont magazinban talált nyálképzés-beindító receptről van szó, úgyhogy itt lesz to-be-cooked kategóriában :-)), és elvileg 30 perc alatt kész is van.

UPDATE: megcsináltam, és egészen finom lett, de valamiért mégsem lesz nagy kedvencünk belőle. Vajon a spenót miatt? :-)

Kell hozzá:

25 dkg baconszalonna, 40 dkg széles metélt (tagliatelle), 2 paradicsom, 1 ek. olivaolaj, fél deci fehérbor, 2 ek. tejföl, 8 dkg reszelt parmezán, 20 dkg spenót, só, bors

Ahogy én csinálom:

A tésztát sós vízben kifőzöm, a szalonnaszeleteket csíkokra vágom. A paradicsomot leforrázom, a héját lehúzom, magvakat kikaparom, húsukat kockákra vágom. A spenótot megmosom és megpucolom. A szalonnát egy serpenyőben megpirítom, hozzáadom az olivaolajat és a paradicsomot, majd kb. 3 percig együtt pirítom őket. Felöntöm bo

 

rral, belekeverem a tejfölt, a parmezánt és a spenótot, végül a tésztát, és az egészet jól összekeverem. Sóval-borssal ízesítem, tálalom.

 Dzsipó tetszésindex:            4

Szerintem:                               4

DIÉTA FAKTOR:      baconszalonna, és tészta... Nem igazán diétás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zsirafkonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr72928367

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása