hozzávalók / 6 adag
- 2 bögre finomliszt (2,5 dl-es bögre)
- 1 bögre cukor
- 1 db tojás
- 1 csomag sütőpor
- 2.5 dl tej
- 1.25 dl napraforgó olaj
- 35 dkg meggybefőtt
elkészítés
- A lisztben elkeverjük a sütőport, hozzáadjuk a cukrot, a tojást, a tejet és az olajat.
- Egy tálba egy kis lisztet teszünk, és megforgatjuk benne a meggyet. (Én egy lezárható műanyag dobozban szoktam összerázni.)
- Kiolajozott, zsemlemorzsával megszórt tepsibe öntjük a tésztát, és rászórjuk a meggyet. (Nem kell belenyomkodni.)
- Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
- sütési hőfok: 180°C
- tepsi mérete: 20x30 cm