Még évekkel ezelőtt találtam egy újságban ezt a receptet, és azóta nem ettem még annál jobb rakott krumplit. Kell bele az a füstös pluszíz, én mondom, Bugajóska :-)
Kell bele:
1,5 kiló krumpli
30-40 dkg füstölt sajt
4-5 tojás
3-4 pár füstölt virsli
1 nagy doboz tejföl
só, bors
Ahogy én csinálom:
Héjában megfőzöm a krumplit, villával ellenőrzöm, hogy megfőtt-e már. Közben megfőzöm a tojásokat is (1-et kihagyok), majd felkarikázom őket. A virslit is felkarikázom, a füstölt sajt 2/3-át vékony szeletekre
vágom. Ha kész a krumpli, meghámozom, felkarikázom. Egy kivajazott tepsi alját telerakom krumpliszeletekkel, erre egy réteg tojás, sajt, és virsli megy, majd sózom, borsozom, és a tejföl harmadát
szépen eloszlatom rajtuk. Erre jöhet egy újabb réteg krumpli, tojás, sajt, virsli, fűszerek, tejföl. Elvileg nekem ekkorra már csak krumpli szokott maradni. A maradék tejfölt összekeverem a megmaradt egész tojással, a megmaradt sajtot lereszelem, és azt is hozzáadom a tejfölhöz. Ez a szósz kerül a legfelső
krumplirétegre, majd mehet is az egész a sütőbe, amíg a sajtos massza szép aranybarnára nem pirul.
Dzsipó tetszésindex:
Szerintem: 4,5
DIÉTA FAKTOR: nem nagyon diétás…