HTML

Cucina della Giraffa

Lelkes szárnypróbálgatások Gasztronómiában, avagy: meg tudom enni, amit főztem? :-)

Címkék

Zsiráf Images

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Friss topikok

Linkblog

2014.09.20. 13:06 giraffa

Provence-i töltött padlizsán

4 személyre:

4 közepes padlizsán

só, bors

1/4 kg paradocsom

1 piros húsú paprika

1 közepes cukkini

25-30 szem paprikával töltött olívabogyó

1 nagy fej hagyma

2 gerezd fokhagyma

4 ek. olívaolaj

1 babérlevél

2 nagy csipet provence-i fűszerkeverék (klasszik: zsálya, bazsalikom, édeskömény, majoranna, oregánó, tárkony, babérlevél, csombor ....)

provence-i padlizsán.JPG

A zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk.  A padlizsánokt hosszában kettévágjuk, mélyen, pogácsaszerűen bekockázzuk, 1 órára (esetleg 2-3 percre :-)) erősen besózzuk. Ezután leöblítjük, vágott felükkel lefelé tepsibe fektetjük, és 180 fokon puhára sütjük (20 perc).

Közben a paradicsomokat forró, majd hideg vízbe dobjuk, meghámozzuk, levüket-magjaikat eltávolítjuk, és a paprikával együtt vékony csíkokra szeljük. A cukkinit pici kockákra, az olivabogyókat nem túl finomra vágjuk. A hagymát felkarikázzuk és megfonnyasztjuk az olajban. Rádobjuk a felaprózott zöldségeket, hozzáadjuk az áttört fokhagymát, a babérlevelet, a fűszerkeveréket, ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, félig lefedve puhára pároljuk, végül elfőzzük a levét. 

Kivájunk 1-2 evőkanálnyit a padlizsánok belsejéből, a zöldséghez adjuk, összeforrósítjuk. A padlizsánokat lapos tálakra sorakoztatjuk, megtöltjük a zöldségraguval, majd a félretett olívabogyókkal, bazsalikomlevélkékkel, koktélparadicsommal díszítjük. A kimaradt ragut külön tálkában kínáljuk. Kuszkuszt, friss bagettet adhatunk mellé. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zsirafkonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr506677093

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása