HTML

Cucina della Giraffa

Lelkes szárnypróbálgatások Gasztronómiában, avagy: meg tudom enni, amit főztem? :-)

Címkék

Zsiráf Images

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Friss topikok

Linkblog

2009.08.26. 10:04 giraffa

Myreille receptje, amit ki kell próbálnom, mert szép emlékeim vannak a sheperd's pie-ról:

Ha lehetne itthon egyszerűen bárányt beszerezni, akkor isten bizony vennék. De nincs, ezért sovány disznóhúst vettem. A hagymát felkockáztam, olíva olajon megfuttattam. Dobtam rá két gerezd fokhagymát, átkevertem, majd ment a hús, úgy 30 dkg és egy reszelt répa, némi felszeletelt halványító zeller. Só, bors, kakukkfű. Vörösbor. Amikor a hús megpuhult, tettem hozzá egy kis doboz paradicsompürét.

Délről maradt krumplipüré, tettem hozzá két tojást és némi parmezánt. Tűzálló tálba rétegeztem: hús, krumpli, tetejére sajt és addig sütöttem, amíg a sajt megpirult.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zsirafkonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr221339125

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása