Ajuka-szakácskönyv nr. 2. Amicám kuktáskodott mellettem, és szórakoztatott, és felügyelte a munkálatokat, hogy minden flottul menjen, hát büszkén mondom, meg is lett az eredménye :-))
Kell hozzá (4 személyre):
1 csomag (50 dkg) színes tészta
60 dkg csirkemellfilé
1 csipetnyi sáfrány
1 kiskanál zöldbors
4 dl főzőtejszín
2 evőkanál étkezési keményítő
2 evőkanál vaj
Ahogy én készítem:
Vizet forralok, megfőzöm a tésztát. Kevés olajat öntök a vízbe, hogy a tészta ne ragadjon össze. Ha megfőtt leszűröm, lecsepegtetem, és vajban megforgatom.
A csirkemellfilét hosszú, ujjnyi csíkokra vágom, majd előhevített vajon aranybarnára pirítom. Tálra szedem, félreteszem. A visszamaradt vajra rászórom a sáfrányt, a zöld borsot, beleöntöm a tejszínt, és állandó kevergetés mellett felforralom. 2 kanál étkezési keményítővel besűrítem (figyelem! Amicától tudom, hogy vigyázni kell a keményítővel, külön tálkában keverjük ki először egy kis adag tejszínnel, csak úgy keverjük hozzá a masszához). A csirkét belekeverem a mártásba, jól összeforgatom. Amikor a hús átforrósodott, tányérra szedem, a tésztával tálalom.
Dzsipó-tetszésindex: 4,5
Szerintem: 5