HTML

Cucina della Giraffa

Lelkes szárnypróbálgatások Gasztronómiában, avagy: meg tudom enni, amit főztem? :-)

Címkék

Zsiráf Images

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Friss topikok

Linkblog

2009.08.24. 19:49 giraffa

Tejszínes fokhagymakrémleves

Címkék: leves

Ó fakk, olyan gyorsan elfogyott, hogy már csak a lehelletem bizonyítja, hogy létezett valaha :-)) Ergo fotó sem készült róla, de majd legközelebb, mert az biztosan lesz. Mármint legközelebb. Talán majd lazackockákkal, ahogy egy balatonfüredi étteremben ettem.

Hatékony hagymaaprító kukták segítségével elég hamar elkészült.

Kell hozzá (kb. 5 személyre)

2 fej vöröshagyma

10-12 gerezd fokhagyma

1,5 liter húsleves (kockából természetesen)

2x2 dl tejszín

4 evőkanál liszt

4 evőkanál vaj

só, bors, szerecsendió

1 ek. citromlé

 

Ahogy én csinálom:

Felaprítom a vöröshagymát, és a vajon megpuhítom. Az apróra vagdosott fokhagymát is hozzáteszem, és párolom egy keveset. Ezek után hozzákeverem a lisztet, lepirítom. Jöhet bele a húsleves és a tejszín. Rotyogjon 20 percet, aztán turmixgépben simára keverem a levest. Ezután pár percre még visszateszem a tűzre, és fűszerezem sóval, borssal, szerecsendióval, citromlével.

Fokhagymás krutonnal tálaltam, de legközelebb kipróbáljuk sajtos pirítóssal is.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zsirafkonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr581335562

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása