Ó fakk, olyan gyorsan elfogyott, hogy már csak a lehelletem bizonyítja, hogy létezett valaha :-)) Ergo fotó sem készült róla, de majd legközelebb, mert az biztosan lesz. Mármint legközelebb. Talán majd lazackockákkal, ahogy egy balatonfüredi étteremben ettem.
Hatékony hagymaaprító kukták segítségével elég hamar elkészült.
Kell hozzá (kb. 5 személyre)
2 fej vöröshagyma
10-12 gerezd fokhagyma
1,5 liter húsleves (kockából természetesen)
2x2 dl tejszín
4 evőkanál liszt
4 evőkanál vaj
só, bors, szerecsendió
1 ek. citromlé
Ahogy én csinálom:
Felaprítom a vöröshagymát, és a vajon megpuhítom. Az apróra vagdosott fokhagymát is hozzáteszem, és párolom egy keveset. Ezek után hozzákeverem a lisztet, lepirítom. Jöhet bele a húsleves és a tejszín. Rotyogjon 20 percet, aztán turmixgépben simára keverem a levest. Ezután pár percre még visszateszem a tűzre, és fűszerezem sóval, borssal, szerecsendióval, citromlével.
Fokhagymás krutonnal tálaltam, de legközelebb kipróbáljuk sajtos pirítóssal is.