Ajukától kapott szakácskönyvből első kísérlet, meglepően finom eredménnyel, apró bakival, amit simán a pontatlan receptszövegre kenek, semmiképp sem a rutintalanságomra :-)))) Tudniillik mivel nem volt leírva fekete-fehéren, hogy a répán és a hagymán kívül a brokkolit is puhítsd meg vízben panírozás-kisütés előtt, ezért nem is tettem. Az pedig már csak az öregkori memóriazavar, hogy padlizsánt vettem cukkini helyett, és így fel sem használtam ehhez. Ja, még egy dolog: a családi béke érdekében legjobb legalább ketten csinálni, mert nagyonnagyonnagyon sok előkészületet igényel, pucolás, aprítás, párolás, tojásozás, beforgatás, kisütés, túrózás... és közben csatatér a konyha, meg még olajszagú is, áááhhh.
Kell hozzá:
1 kisebb fej brokkoli
1 fej hagyma karikára vágva
3 sárgarépa
1 cukkini
liszt
5 dkg étkezési keményítő
1 dl sör
1 lapos evőkanál cukor
3 szétválasztott tojás
20 dkg sovány tehéntúró
1 gerezd fokhagyma
só, kapor, olaj a sütéshez
Ahogy én csinálom:
A brokkolit megmosom, rózsáira szedem. A megtisztított és megmosott sárgarépát a cukkinival együtt felkarikázom, és a forrásban lévő sós vízben külön-külön puhára párolom, majd lecsepegtetem (a brokkolit is!! :-))). A zöldségeket és a karikára vágott hagymát lisztben megforgatom. A megmaradt lisztet összekeverem az étkezési keményítővel, a sörrel, és a tojások sárgájával. A tojások fehérjét a cukorral habbá verem, és a masszába forgatom. A zöldségeket a masszába mártom, és felhevített olajban aranysárgára sütöm. Papírtörlőre téve felitatom róla az olajat. Tálra sorakoztatom, apróra vágott petrezselyemzölddel díszítem.
A villával összetört túróban elkeverhetném a préselt fokhagymát és kaprot, de ezt inkább a páromra bízom, mert ő nagyon ügyesen keverte el őket :-))) Ezzel tálaljuk a sült zöldségeinket.
Dzsipó tetszésindex: 5
Szerintem: 4 (ezt a brokkoli miatt kapta :-))
DIÉTA FAKTOR: diétás is, egészséges is.