HTML

Cucina della Giraffa

Lelkes szárnypróbálgatások Gasztronómiában, avagy: meg tudom enni, amit főztem? :-)

Címkék

Zsiráf Images

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Friss topikok

Linkblog

2009.03.29. 22:25 giraffa

Sült zöldségek kapros túróval

Címkék: főétel diétás

Ajukától kapott szakácskönyvből első kísérlet, meglepően finom eredménnyel, apró bakival, amit simán a pontatlan receptszövegre kenek, semmiképp sem a rutintalanságomra :-)))) Tudniillik mivel nem volt leírva fekete-fehéren, hogy a répán és a hagymán kívül a brokkolit is puhítsd meg vízben panírozás-kisütés előtt, ezért nem is tettem. Az pedig már csak az öregkori memóriazavar, hogy padlizsánt vettem cukkini helyett, és így fel sem használtam ehhez. Ja, még egy dolog: a családi béke érdekében legjobb legalább ketten csinálni, mert nagyonnagyonnagyon sok előkészületet igényel, pucolás, aprítás, párolás, tojásozás, beforgatás, kisütés, túrózás... és közben csatatér a konyha, meg még olajszagú is, áááhhh.

Kell hozzá:

1 kisebb fej brokkoli

1 fej hagyma karikára vágva

3 sárgarépa

1 cukkini

liszt

5 dkg étkezési keményítő

1 dl sör

1 lapos evőkanál cukor

3 szétválasztott tojás

20 dkg sovány tehéntúró

1 gerezd fokhagyma

só, kapor, olaj a sütéshez

Ahogy én csinálom:

A brokkolit megmosom, rózsáira szedem. A megtisztított és megmosott sárgarépát a cukkinival együtt felkarikázom, és a forrásban lévő sós vízben külön-külön puhára párolom, majd lecsepegtetem (a brokkolit is!! :-))). A zöldségeket és a karikára vágott hagymát lisztben megforgatom. A megmaradt lisztet összekeverem az étkezési keményítővel, a sörrel, és a tojások sárgájával. A tojások fehérjét a cukorral habbá verem, és a masszába forgatom. A zöldségeket a masszába mártom, és felhevített olajban aranysárgára sütöm. Papírtörlőre téve felitatom róla az olajat. Tálra sorakoztatom, apróra vágott petrezselyemzölddel díszítem.

A villával összetört túróban elkeverhetném a préselt fokhagymát és kaprot, de ezt inkább a páromra bízom, mert ő nagyon ügyesen keverte el őket :-))) Ezzel tálaljuk a sült zöldségeinket.

Dzsipó tetszésindex:         5

Szerintem:                           4  (ezt a brokkoli miatt kapta :-))

DIÉTA FAKTOR:   diétás is, egészséges is.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zsirafkonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr501034129

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása