Hozzávalók 4 személyre:
25 dkg csirkemellfilé
25 dkg kukorica (konzerv)
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhgyma
1 nagyobb kápia paprika
1 szem paradicsom
2 szál sárgarépa (vagy reszelt s.répa csíkok)
2 dl főzőtejszín
só, bors, olivaolaj, tálaláshoz chili, koriander, lime leve
Az apróra kockázott hagymát dinszteljük meg kevés olivaolajon. Adjuk hozzá az apróra kockázott csirkehúst, a zúzott fokhagymát. Enyhén pirítsuk le. A paprikát kockázzuk, a tisztított répát csíkozzuk fel vékonyan, adjuk őket a húshoz a feldarabolt paradicsommal és a lecsöpögtetett kukoricával együtt. Öntsük fel 1 liter vízzel, sózzuk, borsozzuk, forralva főzzük a levest 20 percet. Keverjük el benne a tejszínt, egyet forraljunk rajta, lime-lével ízesítsük. Tálaláskor ízlés szerint kis chili, koriander is mehet bele.