Ezt pedig Kriszta barátnőmmel csináltam először, és a profizmusa nyilván nagyban elősegítette a project sikerét, mert isteni lett. Ma megkísérlem újra, de tökegyedül elkészíteni, hátha sikerül elkápráztatni holnap a kiscsaládomat, akik látogatóba jönnek. És akkor fénykép is lesz majd.
Kell hozzá:
csirkemell, vöröshagyma, sárgarépa, gomba, tejszín, margarin,só, bors, tárkony, liszt, tejszín
Ahogy én csinálom:
A sárgarépát hosszúkásra reszelem, a hagymát felaprítom.Egy kevés margarinra dobom a a hagymát, a sárgarépát és kicsit megdinsztelem, majd leszórom kevés liszttel és felöntöm vízzel, sóval, borssal ízesítem és puhára főzöm a belevalókat.
Közben a csirkét puhára főzöm egy kis sós vízben, majd apró kockára vágom, a leszűrt levét is a leveshez teszem. Tárkonyt szórok bele.
Amikor a leves kész, hozzáteszem a csirkehúst is és egyet forralok rajta, majd tálalás előtt egy kis tejszínnel ízesítem. A tejszínt csak akkor teszem bele, ha tálalok, így tovább eláll.
Dzsipó tetszésindex: 4,5
Szerintem: 4,5
DIÉTA FAKTOR: ha nagyon szigorú szeretnék lenni magamhoz, akkor ne tegyek bele tejszínt :-)