Hozzávalók (4 adag):
30-40 dkg csirkemell felcsíkozva
olaj
1 fej hagyma finomra aprítva
5 gerezd fokhagyma finomra aprítva
1 tk. kurkuma
1 kaliforniai paprika
25 dkg tarhonya
20 dkg felkarikázott gyulai kolbász
10 dkg fekete, magozott olíva bogyó
Ahogy én csinálom:
Forróra hevített serpenyőben megpirítom a csirkemell csíkokat, sózom-borsozom, majd kiveszem őket egy tálba. A serpenyőbe 4 ek. olajat teszek, melyben a hagymát és fokhagymát megdinsztelem - mikor félig megpuhult, hozzáteszem a kurkumát. Pár percig kevergetem, majd hozzáadom a felcsíkozott kaliforniai paprikát és a tarhonyát. Felöntöm 1 liter vízzel, sózom, borsozom. Kb. 25 percig főzöm, amíg a tarhonya megpuhul teljesen és magába szívja a vizet. A főzési idő vége előtt 5 perccel hozzáadom a csirkemellet, a kolbászt és az olajbogyókat.
Megj.:
Dzs szerint túlzás, hogy csirkemell ÉS kolbász is van benne, elég lenne csak az egyiket. Gyanítom, h bármelyikkel nagyon finom az eredmény, csak a kolbásszal karakteresebb.