HTML

Cucina della Giraffa

Lelkes szárnypróbálgatások Gasztronómiában, avagy: meg tudom enni, amit főztem? :-)

Címkék

Zsiráf Images

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Friss topikok

Linkblog

2014.06.02. 10:58 giraffa

Tarhonyás paella

Címkék: tészta főétel paella

IMGP6362.JPGHozzávalók (4 adag):

30-40 dkg csirkemell felcsíkozva

olaj

1 fej hagyma finomra aprítva

5 gerezd fokhagyma finomra aprítva

1 tk. kurkuma

1 kaliforniai paprika

25 dkg tarhonya

20 dkg felkarikázott gyulai kolbász

10 dkg fekete, magozott olíva bogyó

 

Ahogy én csinálom:

Forróra hevített serpenyőben megpirítom a csirkemell csíkokat, sózom-borsozom, majd kiveszem őket egy tálba. A serpenyőbe 4 ek. olajat teszek, melyben a hagymát és fokhagymát megdinsztelem - mikor félig megpuhult, hozzáteszem a kurkumát. Pár percig kevergetem, majd hozzáadom a felcsíkozott kaliforniai paprikát és a tarhonyát. Felöntöm 1 liter vízzel, sózom, borsozom. Kb. 25 percig főzöm, amíg a tarhonya megpuhul teljesen és magába szívja a vizet. A főzési idő vége előtt 5 perccel hozzáadom a csirkemellet, a kolbászt és az olajbogyókat. 

Megj.:

Dzs szerint túlzás, hogy csirkemell ÉS kolbász is van benne, elég lenne csak az egyiket. Gyanítom, h bármelyikkel nagyon finom az eredmény, csak a kolbásszal karakteresebb. 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zsirafkonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr396259031

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása