HTML

Cucina della Giraffa

Lelkes szárnypróbálgatások Gasztronómiában, avagy: meg tudom enni, amit főztem? :-)

Címkék

Zsiráf Images

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Friss topikok

Linkblog

2014.10.18. 13:13 giraffa

Sörös aprópecsenye polentatallérral

Hozzávalók 4 személyre:

200 g kukoricadara,

2+2 dkg margarin, 1kk + 2 ek. oliva olaj

1 nagy fej hagyma

2-3 gerezd fokhagyma

2 hosszabb szál zellerszár

1 közepes, piros húsú paprika

600 g pulykacombfilé

2-3 ek. finomliszt,

zsálya, só, bors

2 dl világos sör

aprópecsenye polentával.JPG

A polentához felforralunk 6 dl vizet, beleszórunk 1 kk. sót és a kukoricadarát, habverővel folyamatosan keverve éppen csak sűrűsödésig főzzük (3-4 perc). Lehúzzuk a tűzről, beledolgozunk 2 dkg margarnt, fedő alatt 15 percig pihentetjük. 1 kk. olajjal megkent alufóliára púpozzuk, rudat formálunk belőle, feltekerjük rá a fóliát, két végét megcsavarjuk.

A zöldségeket megtisztítjuk, a hagymát finomra,a zellerszárat és paprikát 1 cm-es darabokra vágjuk. A húst leöblítjük, szárazra töröljük, apróra felkockázzuk, és összeforgatjuk a liszttel. 

Mély serpenyőben felforrósítunk 2 ek. olajat és 2 dkg margarint, megfonnyasztjuk benne a hagymát. Hozzáadjuk az áttört fokhagymát, a zsályát, a zellert és a paprkát, 3-4 percig pirítjuk, majd szűrőlapáttal kiemeljük. A zsiradékba forgatjuk a húst, 4-5 percig sütjük, aztán hozzáadjuk a zöldségeket, ízlés szerint sót, borsot, végül a sört, és fedő alatt, mérsékelt tűzön puhára pároljuk (30-35 perc).

Tálalás előtt lehántjuk a polentáról a fóliát, vastagon felszeleteljük, nem túl mély tálra rendezzük, mellészedjük az aprópecsenyét, és petrezselyemmel díszítve, azon melegében kínáljuk.

Megj: fantasztikusan finom lett. Még zeller hiányában is, azt nem sikerült beszereznem. Elég időigényes az elkészítése, de nagyon megérte. Még a polenta tallér is meglepően könnyen sikerült, nem esett-porladt szét, mint ahogy feltételeztem képességeim ismeretében :-) 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zsirafkonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr786805231

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása