HTML

Cucina della Giraffa

Lelkes szárnypróbálgatások Gasztronómiában, avagy: meg tudom enni, amit főztem? :-)

Címkék

Zsiráf Images

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Friss topikok

Linkblog

2009.01.18. 18:19 giraffa

Chilis bab

Címkék: főétel

Babonából a legfrissebb élménnyel kezdem, mert szenzációs indításnak pont megteszi, valami földöntúli misztériumból kifolyólag első kutyulásra chilisbab superiore lett, még akkor is, ha chili csak a babkonzerv-lével együtt került bele... Zsiráffőzt ennyire még nem volt agyondicsérve. Dzsipó uraság nem bírt betelni vele, kétszer szedett,evés közben végig elégedetten morgott, megette a maradékomat, és 1 órával ebéd után is megdézsmálta, amit le akartam fagyasztani neki jövő hétre.

Kell hozzá (4 személyre):

1 vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

40-50 dkg darált sertéshús

2 konzerv bab (a sötét kidney babot kevertem chilis bab konzervvel, hogy szép színes legyen)

1 konzerv kukorica

só, bors, fűszerpaprika, ketchup, gulyáskrém

Ahogy én csinálom:

Apróra vágom a hagymát, serpenyőben 3-4 evőkanál olajon üvegesre pirítom, majd óvatosan hozzáadok 2 kiskanál fűszerpaprikát, rögtön utána zutty bele a picire aprított fokhagyma és a darálthús. Kevergetés mellett átsütöm a darálthúst, közben sózom-borsozom is. Mikor megsült a hús, óvatosan hozzáteszem a kétféle babot, a chilis babkonzervnek a levét is beleöntöm (a kidney babosról lecsurgatom). Ízfokozóként gulyáskrémből is nyomtam egy keveset bele, és kevés kechupot is (és mivel mindig kisajnálom a sót, itt a biztonság kedvéért még jól megszórtam... borssal is). Ezután jöhet a kukorica. 1-2 percig hagyom összerottyanni, és kész. A végén jöhet rá egy kis reszelt sajt, de anélkül is jó.

Dzsipó-tetszésindex:   5*

Szerintem meg:            5

DIÉTA faktor: nem túúúl diétás sajna. Ebédre esszük, vacsorára a saját érdekünkben ne (puffadás és gázosodásveszély :-).

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zsirafkonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr83885730

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása