Babonából a legfrissebb élménnyel kezdem, mert szenzációs indításnak pont megteszi, valami földöntúli misztériumból kifolyólag első kutyulásra chilisbab superiore lett, még akkor is, ha chili csak a babkonzerv-lével együtt került bele... Zsiráffőzt ennyire még nem volt agyondicsérve. Dzsipó uraság nem bírt betelni vele, kétszer szedett,evés közben végig elégedetten morgott, megette a maradékomat, és 1 órával ebéd után is megdézsmálta, amit le akartam fagyasztani neki jövő hétre.
Kell hozzá (4 személyre):
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
40-50 dkg darált sertéshús
2 konzerv bab (a sötét kidney babot kevertem chilis bab konzervvel, hogy szép színes legyen)
1 konzerv kukorica
só, bors, fűszerpaprika, ketchup, gulyáskrém
Ahogy én csinálom:
Apróra vágom a hagymát, serpenyőben 3-4 evőkanál olajon üvegesre pirítom, majd óvatosan hozzáadok 2 kiskanál fűszerpaprikát, rögtön utána zutty bele a picire aprított fokhagyma és a darálthús. Kevergetés mellett átsütöm a darálthúst, közben sózom-borsozom is. Mikor megsült a hús, óvatosan hozzáteszem a kétféle babot, a chilis babkonzervnek a levét is beleöntöm (a kidney babosról lecsurgatom). Ízfokozóként gulyáskrémből is nyomtam egy keveset bele, és kevés kechupot is (és mivel mindig kisajnálom a sót, itt a biztonság kedvéért még jól megszórtam... borssal is). Ezután jöhet a kukorica. 1-2 percig hagyom összerottyanni, és kész. A végén jöhet rá egy kis reszelt sajt, de anélkül is jó.
Dzsipó-tetszésindex: 5*
Szerintem meg: 5
DIÉTA faktor: nem túúúl diétás sajna. Ebédre esszük, vacsorára a saját érdekünkben ne (puffadás és gázosodásveszély :-).