HTML

Cucina della Giraffa

Lelkes szárnypróbálgatások Gasztronómiában, avagy: meg tudom enni, amit főztem? :-)

Címkék

Zsiráf Images

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Friss topikok

Linkblog

2009.01.19. 12:02 giraffa

Lazacos penne

Címkék: tészta főétel

Odavagyok a lazacért, minden formájában, álmom hogy egyszer a lazacos tatárt is létre tudom hozni, amit a Kakas Étteremben kóstoltam egyszer, és túl mély és nyálbő nyomokat hagyott bennem :-)) Egyelőre azonban a pennét sikerült abszolválni, és bár a lazacárak miatt nem túl gyakran fogom készíteni, azért az én dobogómon ott van...

Kell hozzá: 250-300 g lazac, 10-15 szem fekete olivabogyó, 2 dl tejszín, penne tészta, só, fehérbors, ízlés szerint zöldfűszerek (lehet kapor vagy petrezselyemlevél)

Ahogy én csinálom:

Egy lábasban sós vizet forralok, amikor a víz felforrt beledobom a tésztát, és mérsékelem a lángot. A tészta főzési idejének vége előtt 4-5 perccel beledobom a tészta mellé a lazacfilét. Mikor a hal szépen megfőtt, kivesszük, késsel kisebb darabokra szedem. A tésztát leszűröm, egy fél pohárnyi tésztavizet félreteszek.

Ugyanabban a lábasban, amiben a tészta főtt, felmelegítem a tejszínt, ha túl sűrű, a tésztavízzel hígítom. A lábasba visszaöntöm a tésztát, rá a lazacdarabokat, a félbevágott olajbogyókat, sózzuk-borsozzuk, jól összeforgatjuk, és készen is vagyunk

Dzsipó tetszésindex:   5

Szerintem:                     5*

DIÉTA FAKTOR: a tészta mint olyan nem túl diétás ugyebár... de a hal meg az olivabogyó nagyon egészséges, ezzel nyugtathatjuk a lelkiismeretünket :-)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zsirafkonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr65887348

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása