Odavagyok a lazacért, minden formájában, álmom hogy egyszer a lazacos tatárt is létre tudom hozni, amit a Kakas Étteremben kóstoltam egyszer, és túl mély és nyálbő nyomokat hagyott bennem :-)) Egyelőre azonban a pennét sikerült abszolválni, és bár a lazacárak miatt nem túl gyakran fogom készíteni, azért az én dobogómon ott van...
Kell hozzá: 250-300 g lazac, 10-15 szem fekete olivabogyó, 2 dl tejszín, penne tészta, só, fehérbors, ízlés szerint zöldfűszerek (lehet kapor vagy petrezselyemlevél)
Ahogy én csinálom:
Egy lábasban sós vizet forralok, amikor a víz felforrt beledobom a tésztát, és mérsékelem a lángot. A tészta főzési idejének vége előtt 4-5 perccel beledobom a tészta mellé a lazacfilét. Mikor a hal szépen megfőtt, kivesszük, késsel kisebb darabokra szedem. A tésztát leszűröm, egy fél pohárnyi tésztavizet félreteszek.
Ugyanabban a lábasban, amiben a tészta főtt, felmelegítem a tejszínt, ha túl sűrű, a tésztavízzel hígítom. A lábasba visszaöntöm a tésztát, rá a lazacdarabokat, a félbevágott olajbogyókat, sózzuk-borsozzuk, jól összeforgatjuk, és készen is vagyunk
Dzsipó tetszésindex: 5
Szerintem: 5*
DIÉTA FAKTOR: a tészta mint olyan nem túl diétás ugyebár... de a hal meg az olivabogyó nagyon egészséges, ezzel nyugtathatjuk a lelkiismeretünket :-)