HTML

Cucina della Giraffa

Lelkes szárnypróbálgatások Gasztronómiában, avagy: meg tudom enni, amit főztem? :-)

Címkék

Zsiráf Images

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Friss topikok

Linkblog

2009.02.28. 21:21 giraffa

Tiramisu

Címkék: édesség

Ez szinte szó szerinti koppintása a szarvasi receptnek, a sajtosdoboz belsejéről. Biztonság kedvéért felteszem, hátha egyszer nem szarvasit veszek :-))

Kell hozzá:

250 g mascarpone, 3 tojás, 3 ek. cukor, 2 dl feketekávé, 2 dl tej, 1 cs. vaníliás cukor, 2 cs. babapiskóta, rum esszencia, kakaópor

Ahogy csinálom:

Szétválasztom a tojásokat, a sárgákat 2 ek. cukorral és a vaníliáscukorral habosra keverem. Hozzáadom a mascarponét és a rumesszenciát, és kemény, habos krémmé keverem. A tojásfehérjét 1 ek. cukorral kemény habbá verem, majd óvatosan a krémhez keverem (nem sokáig, mert a fehérje összeeshet a krémben). A kávét tejjel és kevés cukorral összekeverem, esetleg ebbe is mehet rum. A babapiskótákat a tejeskávéba mártom (néhány mp-ig, ne ázzon el), és egy négyszögletes tál alját kirakom vele egy sorban. Ezután megy rá egy réteg mascarpone-krém, és meghintem kakaóporral. Erre újabb sor kávéba mártogatott piskóta jön, arra megint krém, és így tovább, amíg el nem fogy az alapanyag, az egész tetejére krém kerüljön. Fogyasztás előtt 1-2 órára hűtőbe teszem.

Dzsipó tetszésindex:      4

Szerintem:                        4,5

DIÉTA FAKTOR: piskóta, cukor, cukor, vaniliás cukor és cukor... :-))

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zsirafkonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr9972293

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása