Ez szinte szó szerinti koppintása a szarvasi receptnek, a sajtosdoboz belsejéről. Biztonság kedvéért felteszem, hátha egyszer nem szarvasit veszek :-))
Kell hozzá:
250 g mascarpone, 3 tojás, 3 ek. cukor, 2 dl feketekávé, 2 dl tej, 1 cs. vaníliás cukor, 2 cs. babapiskóta, rum esszencia, kakaópor
Ahogy csinálom:
Szétválasztom a tojásokat, a sárgákat 2 ek. cukorral és a vaníliáscukorral habosra keverem. Hozzáadom a mascarponét és a rumesszenciát, és kemény, habos krémmé keverem. A tojásfehérjét 1 ek. cukorral kemény habbá verem, majd óvatosan a krémhez keverem (nem sokáig, mert a fehérje összeeshet a krémben). A kávét tejjel és kevés cukorral összekeverem, esetleg ebbe is mehet rum. A babapiskótákat a tejeskávéba mártom (néhány mp-ig, ne ázzon el), és egy négyszögletes tál alját kirakom vele egy sorban. Ezután megy rá egy réteg mascarpone-krém, és meghintem kakaóporral. Erre újabb sor kávéba mártogatott piskóta jön, arra megint krém, és így tovább, amíg el nem fogy az alapanyag, az egész tetejére krém kerüljön. Fogyasztás előtt 1-2 órára hűtőbe teszem.
Dzsipó tetszésindex: 4
Szerintem: 4,5
DIÉTA FAKTOR: piskóta, cukor, cukor, vaniliás cukor és cukor... :-))