Amíg egy másik projectem pácolódott, összeütöttem gyorsan ezt a könnyű salátát, hogy legyen vacsora is, és finom lett. Dzsipó szerint lehetne még több fűszert tenni bele, de szerintem a hagyma és a virsli-alma kombináció már eleve elég erőteljes ízhatást ad neki, de legközelebb kipróbáljuk úgy is, egyefene.4 db baromfivirsli
Kell hozzá (2 személyre):
egy darab édesebb alma (pl. jonagold)
10 dkg főtt burgonya
5 dkg kínai kel (első próbálkozásnál kihagyódott)
egy fej vöröshagyma (vagy póréhagyma)
1 doboznatúr joghurt
1 kiskanál majonéz
petrezselyem
citromlé
só, bors
Ahogy én csinálom:
Megfőzöm a virslit, és felvágom karikákra. Az almát és a főtt burgonyát felszelem kisebb kockákra, a vöröshagymát lereszelem, a kínai kelt felvágom csíkokra. A joghurtot összekeverem a vöröshagymával, a majonézzel, ízesítem ízlés szerint sóval, borssal, pár csepp citromlével, megszórom kevés petrezselyemmel, és ráöntöm a salátára.
Dzsipó tetszésindex: 4,5
Szerintem: 4
DIÉTA FAKTOR: elméletileg ez egy könnyű saláta, főleg ha light hozzávalókból csináljuk.