Ezt akkor találtam, amikor diétás recepteket kerestem gőzerővel, mert az emberem pocit akart fogyasztani (még most is akar, de egyre kevésbé sikerül tartani, amikor krumplit csinálok tészta és muffinok hátán :-)). Miután ez volt az első halsütés kísérletem, éreztem hogy lehetne ezt jobban is, de azért volt sikere ennek is.
Kell hozzá:
4-6 szelet tengerihal-filé
1,5 dl olívaolaj
egy csokor kapor
6 gerezd zúzott fokhagyma
két citrom
só,bors (elvileg frissen őrölt tarkaborssal kellene), kis Worcestershire-szósz
Ahogy én csinálom:
Páclé: olívaolajba keverem az egyik citrom kifacsart levét, megszórom sóval, borssal, hozzáadom az apróra vágott fokhagymákat, a felaprított kaporcsokrot (csaltam, és zacskós kaporral csináltam), és a másik citromot szeletekre vágva. Ebben a mártásban pihentetem a halfiléket (lehetőleg egy-két órán át), majd serpenyőben kisütöm mindkét oldalán (na és itt kellene eltalálni a tökéletes sütőidőt ugye). Köretként párolt zöldség vagy krumpli mondjuk.
DIÉTA FAKTOR: párolt zöldséggel abszolút diétás.